What I eat in a day

Tänkte det kanske kunde vara lite kul att se vad jag brukar äta en helt vanlig dag.. 
Jag är faktiskt ganska enformig och inte alls kräsen när det gäller vad jag äter och det verkar som att Malte tagit efter både min och Jontes goda aptit när det gäller mat -tack och lov!
Som liten åt jag däremot inte så mycket, kan kanske bero på att jag drack mig mätt på välling fram tills jag var 7år -ja jag drack 9månaders välling ur nappflaska och minns än idag hur jag älskade det haha..
Vi testade att ge Malte bröstmjölk ur nappflaska men han gillade aldrig att dricka ur den och sen försökte vi inte ens med välling. 
Något jag äter varje morgon -och då skämtar jag inte, så är det blötlagda havregryn i mjölk och ägg.
Kan verka enformigt men alltså nej, det är helt perfekt.
Jag lägger 1,5dl havregryn i mjölk och kanel minst en halvtimme innan jag ska äta, skär i en banan, sen två ägg och självklart en slurk kaffe.
Till lunch äter jag 9 gånger utav 10 ur matlåda, igår blev det sötpotatisgratängen från kvällen innan. Den är gjord på köttfärs, sötpotatis och kokosmjölk.
Har vi varit på öppnaförskolan så har vi även fikat av det som bjuds där men är vi bara hemma så äter vi lunchen lite tidigare.
Till mellis brukar jag äta riskakor, favoriten är med avokado men det är väldigt olika. Ibland med pålägg, ibland bara med smör på, ibland som de är ur paketet -ah ni fattar.. äter alltid "chiafrö&havssalt" det är magnifika!
Till kvällsmat lagade jag denna gryta ifrån boken "portionen under tian". Glömde fota resultatet men den blev mega god (både Jonte och Malte instämmer). Blev även en hel del matlådor så de har vi ätit av idag på lunchen.
Beroende på hur sent vi äter kvällsmat och såklart vad/hur mycket så gör vi ibland kvälls-snacks. Igår åt vi denna glass som är gjord på en frusen banan, kakao och en skvätt mjölk. På toppen hade vi hackat 70% choklad med smak av mint -MUMS!
Publicerat i Life of
#1 / / Sanna:

Åh vilka bra tips! :) vad är receptet på sötpotatisgratängen?

Tack för en bra blogg! /Sanna

Svar: Tack, Va kul att du gillar den!😃Det är inget recept egentligen utan vi tar vad vi har hemma typ haha Men ska försöka förklara 😅 bara fråga igen om det är något som är oklart.. du steker färdigt köttfärs med de kryddor du gillar, vi brukar ha typ köttbuljong, vitlök. salt och peppar, paprikakrydda och basilika, oregano. Sen skalar och skivar du upp sötpotatisar (typ 6st till 1kg köttfärs som blir två medelstora gratänger) lägg i formen och varva sötpotatis och köttfärs några gånger och fyll sedan upp med Santa Maria extra creamy coconutmilk, ca 2 per gratäng.
I vanliga gratänger har man ju riven ost på toppen, det kan man ha även här men ett nyttigare alternativ som vi kör på är att riva rotfrukter typ morötter och palsternacka.
In i ugnen på 200-225 grader i 40 min, beroende på ugn kan du behöva sänka som det blir för knaprig yta 😊
Amanda Andersson