Regn och rusk

Brrr..
1 grad, regn och rusk ute -enligt väderappen ”känns som -5”
Idag är en sån dag då jag endast vill ligga nerkurrad i soffan, så det är precis vad jag ska göra när tillfälle ges.
Jag börjar lära mig mer och mer att det faktiskt är okej att inte hela tiden springa och plocka, fixa och dona medans bebis sover utan det är rätt gott att bara mysa i soffan en stund också.
Det hade jag ju tyckt varit ok om jag varit ledig ifrån jobbet en dag men, (som jag skrev i föregående inlägg) nu när jag är mammaledig är det som att jag blir stressad så fort bebis sover för att jag vill hinna med så mycket men jag måste kunna lära mig att slappna av ibland också!
Dra ner förväntningarna lite.
Nu ska jag lägga ifrån mig Ipaden och slå på ännu ett avsnitt av ”the truth about the Harry Qubert affair” medans Maltepalte sussar här bredvid i sin vagn.

Att hinna med allt och ingenting

Efter fyra dagar med Jonathan på hemmaplan var det idag dags att gå tillbaka i våra roller igen.
Pappan väckte oss med frukost strax innan 7 och sen gick vi ut på en promenad när han åkt till jobbet vid 8-tiden.
Sommar i all ära men alltså -vintern!! när det är minusgrader och sol, ja då älskar jag den.
Malte har haft en period där han endast vill bli runtburen och inte ligga själv.
Jag är nog väldigt bortskämd med en ganska nöjd bebis men på sistone har han blivit gnällig efter bara en liten stund när jag lagt ifrån mig honom.
Nu när Jonte varit hemma så har vi ju varit två om att bära rundor på honom och inte haft honom supermycket själv så vi får se hur han är nu!
Han har faktiskt sovit sen vi gick ut imorse (vaknat två gånger för käk och sen somnat om igen) och här sitter jag och käkar kanelknäcke med smör -såååå gott!!
Det är en liten dragkamp det där med en sovande bebis -man vill hinna med så mycket som möjligt samtidigt som man vill hinna med att göra absolut ingenting.
Idag har jag dock, för ovanlighetensskull hunnit med båda två.

Winter is coming

Dagarna rullar på i rasande fart, klassiker jag vet.
Har spenderat hela denna vecka med att städa huset, det går inte super fort att få saker och ting gjort här hemma med en liten bebis.
Försöker vara så effektiv som möjligt medans lillen sover så det blev iprincip ett halvt rum om dagen haha..
Vill vara helt färdig med julpyntet till första advent så jag tänkte, har jag två veckor på mig så bör jag hinna.
Plockade fram adventsljusstakarna igår och har packat upp julpyntet på köksbordet så nu ska allt bara få sin plats.
Idag har vi varit på årets första julbord tillsammans med hela min familj (farfar, föräldrar, syskon och respektive) samt Jonathans familj med mormor och morbror.
Vi träffades på Ulvereds hjorthäng, åt fantastiskt god mat och hade det väldigt trevligt.
Det blir ju lite annat när man titt som tätt ska gå runt och vagga bebis, vilket är otroligt mysigt också men det gör ju också att man inte hinner konversera så mycket som man egentligen velat.
Jag önskar så att jag hade haft båda mina syskon på hemmaplan så att vi kunde träffas mer spontant men jag gläds åt de gångerna som Henke och Emma kommer hem för att umgås och hoppas att de snart flyttar hem igen!