Paleobröd
Can we just take a moment och uppskatta det här superenkla och verkligen urgoda brödet som jag bakade igår?!
Eller baka är väl kanske lite att ta i, mer rättare sagt blandade ihop..
Ingridienser:
50 gram mandlar
50 gram valnötter
100 gram sesamfrön
100gram linfrön
100 gram pumpafrön
125 gram solrosfrön
2 msk chiafrön
1dl vatten
1 tsk havssalt
5 st ägg
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader och klä en brödform med bakplåtspapper.
2. Blanda nötter och frön i en stor bunke.
3. Tillsätt salt och vatten.
4. Rör ner äggen ett i taget.
5. Rör om och häll ner i brödformen.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
7. Ta ut brödet och låt det svalna ordentligt på ett galler innan du äter det.
8. Förvara i kylskåp upp till en vecka.